Planning as-a-service vanuit een ander oogpunt

Planning as-a-service is een aanvulling op jouw organisatie en biedt ondersteuning aan je planners of wij verzorgen de planning voor 100%.. Het geeft je planners de mogelijkheid om zich te concentreren op strategische taken, samen te werken met externe planners voor operationele taken, en te profiteren van een leeromgeving waar kennis kan worden uitgewisseld voor continue professionele groei en ontwikkeling.

Binnen een groot Nederlands ziekenhuis met meer dan 7000 medewerkers is een van onze planners al enige tijd actief. Zowel de organisatie als onze planner vertellen graag over hun ervaring met Planning as a Service. Het ziekenhuis deelt: “De aan ons gekoppelde planner is precies, leert snel en werkt creatief. Ze neemt vrijwel alle roosterzaken uit handen, werkt goed samen en lost problemen snel op. We bevelen Ximius van harte aan vanwege de zelfstandige aanpak en betrouwbaarheid.” Onze planner werkt al bijna een jaar bij deze organisatie. Ze heeft veel kennis vanuit Ximius kunnen toepassen in de praktijk om zo werkdruk te verlichten en de huidige manier van plannen te ondersteunen met nieuwe inzichten.

Dit is haar ervaring: ”Ik ben vorig jaar juli 2023 gestart als een van de eerste planners van Ximius. Ondanks, dat ik wat heb moeten opstarten, heb ik positieve ervaringen als planner met planning as a service. Bij de huidige organisatie ben ik binnengestapt zonder expertise & heb in het afgelopen jaar veel geleerd, met name door de trainingen die ik bij Ximius heb gevolgd. Het team van Ximius is zeer deskundig en professioneel. De sfeer in het bedrijf is goed en iedereen is bereid om te helpen met lastige vraagstukken. Ik heb geleerd op een andere manier naar een planning te kijken. Door ver vooruit te kijken, signaleer je op tijd knelpunten en ben je niet continu bezig met brandjes blussen. Daarnaast dien je continu rekening te houden met verschillende factoren, zoals de OK planning, het aantal beschikbare bedden, vereiste vaardigheden en kwalificaties van het personeel & de belasting van het personeel en hun welzijn. Deze kennis in de praktijk toepassen, heeft voor veel rust gezorgd in dit ziekenhuis. Dit merk je ook wel onder de verpleegkundigen, die aangeven minder werkdruk te ervaren dan een jaar voorheen, maar ook aan het teruggedrongen ziekteverzuim.”

Gepubliceerd op 24/06/2024

 

Beeldmerk Ximius

Bent u geïnteresseerd geraakt in wat wij u te bieden hebben of wilt u meer weten over ons aanbod, neem dan gerust contact met ons op! Wij beantwoorden uw vragen graag.