Exclusieve Ximius-masterclass

Capaciteitsmanagement Ziekenhuizen

Naar een toekomstbestendige inrichting van capaciteitsmanagement in ziekenhuizenSchrijf nu in!

Capaciteitsmanagement in ziekenhuizen is in de afgelopen 20 jaar een enorme vlucht genomen. Tegelijkertijd is het nog een relatief jong vakgebied en de uitdagingen waar de zorg voor staat zijn groot. Hoe de volgende stap te zetten?

Marcel de Jong is één van de mensen die aan de wieg heeft gestaan van het hedendaagse capaciteitsmanagement in de Nederlandse gezondheidszorg, verzorgt op 20 december een exclusieve Masterclass.
Gedurende de Covid-periode heeft hij de tijd genomen om te reflecteren op meer dan 20 jaar bouwen aan capaciteitsmanagement in de zorg en heeft hij zich expliciet de vraag gesteld wat er nodig is om de volgende stap te zetten.
Hij heeft gedurende deze periode onderzoek gedaan, en vele capaciteitsmanagers, artsen, bestuurders, wetenschappers, logistici en defensiespecialisten gesproken. Dit alles heeft hem een schat aan nieuwe inzichten opgeleverd.

In deze exclusieve Ximius-masterclass presenteert hij de resultaten van zijn onderzoek. Hij zal op een inspirerende wijze zijn visie op capaciteitsmanagement in de zorg delen.

Zo vindt hij onder andere dat we tot een herdefinitie van het begrip ‘capaciteit’ moeten komen en schets hij de weg hoe te komen tot ziekenhuisbrede integrale sturing. Hoezo integraal en ICM? Dit is echt nog een stap die we te zetten hebben. Maar hoe gaan we deze stap dan zetten? Hierop geeft hij in deze masterclass antwoord.

Zijn stelling is dat ziekenhuizen nog stuurloos zijn. Ook al hebben ze inzicht en een Hospital Controle Centre. Er is meer voor nodig om in-control te zijn en integraal te kunnen sturen op capaciteit.

Hij zal ook ingaan op de vraag: “hoeveel zorg er geleverd wordt met de capaciteit die er is en hoeveel zorg een ziekenhuis zou kunnen leveren als ze de capaciteit optimaal inzetten”. En dat is echt hééééél veel meer! Hoeveel capaciteit gaat er dagelijks ‘down the drain’?

Als ‘founder’ van het hedendaagse capaciteitsmanagement in de zorg, wil hij de zorg inspireren om de volgende stap te gaan zetten. Bent u benieuwd naar de resultaten van zijn onderzoek, de inzichten die hij heeft opgedaan en zijn visie op de toekomst van capaciteitsmanagement in de zorg?

Schrijf dan nu in voor deze Ximius Exclusive Masterclass op 20 december van 13:00-17:00 uur in Maarssen (met aansluitend borrel en netwerkmeeting) Het aantal deelnemers is gelimiteerd, dus wees er snel bij! Voor deelname vragen wij u een donatie te doen aan het KWF.

Deelnemers aan deze masterclass ontvangen tevens het boek “Bouwen aan de Toekomst, naar een toekomstbestendige inrichting van capaciteitsmanagement in de zorg”.

Schrijf je in middels onderstaand formulier: