Maturity Scans

Maturity Scans

Onze Quick Scans voeren een oriënterend onderzoek uit naar mogelijke procesoptimalisaties bij zorgafdelingen. Ze bieden een extern perspectief op bedrijfsvoering en -cultuur, met speciale aandacht voor bijvoorbeeld capaciteitsvraagstukken, zoals een personeelstekort.

Een Quick Scan identificeert sterkten, knelpunten en verspilling in bestaande processen en stelt verbeteringen voor op basis van bestaande “best practices” en benchmarks.

Onze Quick Scans combineren:

  • Data analyse (“voice of the data”)
  • Interviews (“voice of the people”)
  • Observaties (“voice of the process”)

 

Maturiteitsmodellen

Maturiteitsmodellen zijn hulpmiddelen die mensen helpen de effectiviteit van een organisatie te beoordelen en uit te zoeken welke vaardigheden vervolgens moeten worden verworven om de prestaties verder te verbeteren.

Maturiteitsmodellen zijn gestructureerd als een reeks niveaus van toenemende effectiviteit, die organisaties passeren naarmate ze capabeler worden. Het werken met maturiteitssmodellen begint met een beoordeling van het niveau waarop de vakorganisatie momenteel presteert. Het volgend-hogere niveau bepaalt vervolgens welke vaardigheden moeten worden verworven.

We bieden maturiteitsmodellen op verschillende gebieden, waaronder “Patient Flow”, radiologie- en integraal capaciteitsmanagement.